Regulamin

  1. Postanowienia ogólne
  2. Definicje
  3. Rodzaj i zakres usług elektronicznych
  4. Warunki świadczenia i zawierania umów o świadczenie usług elektronicznych
  5. Własność intelektualna
  6. Postanowienia końcowe
  1. POSTANOWIENIA OGÓLNE
    • Strona http://www.na-tablicy.pl/ funkcjonuje na zasadach zawartych w niniejszym Regulaminie.
    • Regulamin opisuje rodzaje i zakres usług świadczonych drogą elektroniczną przez Stronę http://www.na-tablicy.pl/, zasady świadczenia tych usług, warunki zawierania i rozwiązywania umów o świadczenie usług drogą elektroniczną, jak również tryb postępowania reklamacyjnego.
    • Regulamin opisuje rodzaje i zakres usług świadczonych drogą elektroniczną przez Stronę http://www.na-tablicy.pl/, zasady świadczenia tych usług, warunki zawierania i rozwiązywania umów o świadczenie usług drogą elektroniczną, a także tryb postępowania reklamacyjnego.
    • Wszyscy Usługobiorcy z chwilą podjęcia czynności zmierzających do korzystania z Usług Elektronicznych Strony http://www.na-tablicy.pl/, zobowiązany jest do przestrzegania postanowień tegoż Regulaminu.
    • W sprawach nieuregulowanych w tymże Regulaminie mają zastosowanie przepisy:
      • Ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.),
      • Ustawy o prawach konsumenta z dnia 30 maja 2014 r. (Dz. U. 2014 poz. 827),
      • Ustawy Kodeks cywilny z dnia 23 kwietnia 1964 r. (Dz. U. nr 16, poz. 93 ze zm.) oraz inne właściwe przepisy prawa polskiego.
  2. DEFINICJE
    • FORMULARZ KONTAKTOWY – formularz dostępny na Stronie http://www.na-tablicy.pl/ umożliwiający Usługobiorcy bezpośredni kontakt z Usługodawcą.
    • REGULAMIN – niniejszy regulamin Strony.
    • USŁUGODAWCA – twórcy portalu.
    • USŁUGOBIORCA – osoba fizyczna, osoba prawna lub jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej, której ustawa przyznaje zdolność prawną korzystająca z Usługi Elektronicznej.
    • USŁUGA ELEKTRONICZNA – usługa świadczona drogą elektroniczną przez Usługodawcę na rzecz Usługobiorcy za pośrednictwem Strony.
  3. RODZAJ I ZAKRES USŁUG ELEKTRONICZNYCH
    • Usługodawca umożliwia za pośrednictwem Strony na korzystanie z Usług Elektronicznych takich jak: korzystanie z Formularza Kontaktowego,
    • Świadczenie Usług Elektronicznych na rzecz Usługobiorców ma miejsce według zasad zawartych w Regulaminie.
  4. WARUNKI ŚWIADCZENIA I ZAWIERANIA UMÓW O ŚWIADCZENIE USŁUG ELEKTRONICZNYCH
    • Świadczenie Usług Elektronicznych zawartych w rozdziale III pkt. 1 Regulaminu przez Usługodawcę jest nieodpłatne.
    • Czas na jaki umowa zostaje zawarta: umowa o świadczenie Usługi Elektronicznej opierającej na umożliwieniu wysłania wiadomości za pośrednictwem Formularza Kontaktowego podpisywana jest na czas określony i ulega rozwiązaniu z chwilą wysłania wiadomości albo zaprzestania jej wysyłania przez Usługobiorcę.
    • Wymagania techniczne konieczne do współpracy z systemem teleinformatycznym, którego używa Usługodawca:
      • komputer z dostępem do Internetu,
      • dostęp do poczty elektronicznej,
      • przeglądarka internetowa,
      • włączenie w przeglądarce internetowej Cookies oraz Javascript.
    • Usługobiorca zmuszony jest do używania Strony w sposób zgodny z prawem i dobrymi obyczajami mając na uwadze poszanowanie dóbr osobistych i praw własności intelektualnej osób trzecich.
    • Usługobiorca zmuszony jest do implementowania informacji zgodnych z prawdą.
    • Usługobiorcę obowiązuje zakaz udostępniania treści o charakterze bezprawnym.
  5. WŁASNOŚĆ INTELEKTUALNA
    • Wszystkie treści udostępnione na stronie internetowej pod adresem http://www.na-tablicy.pl/ korzystają z ochrony prawno autorskiej i są własnością http://www.na-tablicy.pl/ Usługobiorca ponosi pełną odpowiedzialność za szkodę wyrządzoną Usługodawcy, będącą konsekwencją użycia jakiejkolwiek zawartości strony http://www.na-tablicy.pl/, bez zgody Usługodawcy.Wszelkie wykorzystanie przez kogokolwiek, bez wyraźnej pisemnej zgody Usługodawcy, jakiegokolwiek z elementów składających się na treść i zawartość strony http://www.na-tablicy.pl/ stanowi naruszenie prawa autorskiego przysługującego Usługodawcy i skutkuje odpowiedzialnością cywilnoprawną oraz karną.
  6. POSTANOWIENIA KOŃCOWE
    • Umowy zawierane za pośrednictwem Strony zawierane są zgodnie z prawem polskim.
    • W przypadku niezgodności jakiejkolwiek części Regulaminu z obowiązującym prawem, w miejsce zakwestionowanego przepisu Regulaminu zastosowanie mają właściwe przepisy prawa polskiego.

Polityka cookies

  1. Postanowienia ogólne
  2. Cel i zakres zbierania danych
  3. Podstawa przetwarzania danych
  4. Prawo kontroli, dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania
  5. Pliki „Cookies”
  6. Postanowienia końcowe
  1. POSTANOWIENIA OGÓLNE
    1. Administratorem danych osobowych gromadzonych za pośrednictwem strony internetowej http://www.na-tablicy.pl/ jest właściciel portalu Na Tablicy.
    2. Administrator dokłada szczególnej staranności w celu ochrony interesów ludzi, których dane dotyczą, a w przede wszystkim zapewnia, że gromadzone przez niego dane są:
      • przetwarzane zgodnie z prawem, gromadzone dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu stojącemu w sprzeczności z tymi celami,
      • merytorycznie poprawne i adekwatne w stosunku do celów, w jakich są przetwarzane oraz przechowywane w postaci pozwalającej na identyfikację osób, których dotyczą, nie dłużej niż jest to niezbędne do uzyskania celu przetwarzania.
  2. CEL I ZAKRES ZBIERANIA DANYCH
    1. Dane osobowe Usługobiorców, gromadzone przez Administratora, są używane do:
      • porozumiewania się z usługobiorcą (klientem)
      • celów informacyjnych jak również innych czynności związanych z aktywnością Usługobiorcy na stronie internetowej http://www.na-tablicy.pl/
    2. Administrator przetwarza niżej wymienione dane osobowe Usługobiorców:
    3. Administrator ma prawo przetwarzać niżej wymienione dane określające sposób użytkowania przez Usługobiorcę usług świadczonych drogą elektroniczną (dane eksploatacyjne):
      • Oznaczenia identyfikujące zakończenie sieci telekomunikacyjnej lub system teleinformatyczny, którego używał Usługobiorca.
      • Informacje o rozpoczęciu, finalizacji oraz zakresie każdorazowego korzystania przez Usługobiorcę z usługi świadczonej drogą elektroniczną.
      • Informacje o skorzystaniu przez Usługobiorcę z usług świadczonych drogą elektroniczną.
    4. Udostępnienie danych osobowych, o których mowa w pkt 2 jest konieczne do świadczenia przez Usługodawcę usług drogą elektroniczną w ramach strony internetowej.
  3. PODSTAWA PRZETWARZANIA DANYCH
    1. Użytkowanie strony, jak i zawieranie umów o świadczenie usług drogą elektroniczną dzięki niej, z czym wiąże się potrzeba podania danych osobowych, jest w stu procentach dobrowolne. Osoba, której dane dotyczą, samodzielnie decyduje, czy chce rozpocząć korzystanie z usług świadczonych drogą elektroniczną przez Usługodawcę zgodnie z Regulaminem.
    2. Zgodnie z art. 23 ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883 ze zm.) przetwarzanie danych jest dopuszczalne m.in. gdy:
      1. osoba, której dane dotyczą, wyrazi na to zgodę, chyba, że chodzi o usunięcie dotyczących jej danych.
      2. jest to konieczne do realizacji umowy, gdy osoba, której dane dotyczą, jest jej stroną lub gdy jest to niezbędne do podjęcia działań przed zawarciem umowy na żądanie osoby, której dane dotyczą.
    3. Przetwarzanie danych osobowych przez Administratora odbywa się każdorazowo w ramach podstaw dopuszczalności ich przetwarzania wymienionych w pkt 2. Przetwarzanie danych będzie miało związek z realizacją umowy lub potrzeby podjęcia działań przed zawarciem umowy na żądanie osoby, której dane dotyczą (pkt 2 lit. b).
  4. PRAWO KONTROLI, DOSTĘPU DO TREŚCI SWOICH DANYCH ORAZ ICH POPRAWIANIA
    1. Usługobiorca ma prawo wglądu do treści swoich danych osobowych oraz ich korekty.
    2. Każdej osobie dane jest prawo do kontroli przetwarzania danych, które jej dotyczą, zamieszczonych w zbiorze danych Administratora, a przede wszystkim możność do żądania uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich skasowania, jeżeli są one niekompletne, nieaktualne, fałszywe lub zgromadzono je z pogwałceniem ustawy albo nie są już niezbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane.
    3. W celu realizacji uprawnień, o których mowa w pkt. 1 i 2 można korzystać poprzez przesłanie stosownej wiadomości poprzez formularz kontaktowy.
  5. PLIKI “COOKIES”
    1. Strona internetowa Usługodawcy używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Usługobiorcy ustawień przeglądarki jest tożsamy z wyrażeniem zgody na ich użycie.
    2. Implementacja plików „cookies” jest niezbędna do prawidłowego świadczenia usług na stronie internetowej. W plikach „cookies” znajdują się dane niezbędne do właściwego funkcjonowania witryny, w szczególności tych potrzebujących autoryzacji.
    3. W ramach strony internetowej stosowane są rodzaje: Użytkownik ma możność zadecydowania w sferze dostępu plików „cookies” do swojego komputera przez ich uprzedni wybór w oknie swojej przeglądarki. Dokładne informacje o możliwości oraz metodach obsługi plików „cookies” dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  6. POSTANOWIENIA KOŃCOWE
    1. Administrator stosuje środki techniczne i organizacyjne gwarantujące ochronę przetwarzanych danych osobowych właściwą dla zagrożeń oraz kategorii danych objętych ochroną, a przede wszystkim zabezpiecza dane przed ich ujawnieniem osobom postronnym, przywłaszczeniem przez osobę nieupoważnioną, przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.
    2. Usługodawca udostępnia właściwe środki techniczne przeciwdziałające pozyskiwaniu i zmienianiu treści przez osoby nieupoważnione, danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną.