Otwarcie firmy cateringowej – w co należy się zaopatrzyć?

Otwarcie firmy cateringowej – w co należy się zaopatrzyć?
Autor:
Data publikacji:
Kategoria:
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Jednym z doskonałych pomysłów na własny biznes jest z pewnością otwarcie firmy cateringowej. Świadczy ona usługi w zakresie przygotowywania posiłków na zamówienie i obsługiwania rozmaitych imprez (przyjęć weselnych, chrzcin, spotkań firmowych itp.). Podstawowym warunkiem jej sprawnego funkcjonowania jest oczywiście posiadanie nowoczesnych urządzeń oraz licznych akcesoriów. Zostaną one przedstawione w dalszej części artykułu. 

Zadowolenie klientów to kwestia najważniejsza

Każda firma cateringowa musi dysponować przede wszystkim ergonomicznymi meblami w postaci lekkich stołów prostokątnych, kompaktowych stolików koktajlowych, krzeseł i wózków transportowych. Drugą kategorię niezbędnych elementów wyposażenia stanowią rozwiązania przeznaczone do bezpiecznego przewożenia przyrządzonych potraw. Mowa tutaj zwłaszcza o pojemnikach termoizolacyjnych, pojemnikach z funkcją grzewczą, termosach gastronomicznych, torbach termicznych przystosowanych do pizzy, a także zbiornikach na lód. Niezwykle przydatne okażą się ponadto torby papierowe cateringowe służące stricte do dostarczania klientom dań wchodzących w skład diet pudełkowych. Są one bardzo poręczne i estetyczne, a na dodatek ekologiczne. Oto pozostałe pożądane rzeczy:

– piec konwekcyjno-parowy, grill gazowy, podgrzewacz elektryczny, 

– szafa chłodnicza,

– warniki do przygotowywania gorących napojów, 

– dyspensery do przypraw,

– eleganckie obrusy, mierniki temperatury, łyżki pomocnicze, płaskie szczypce, wytrzymałe naczynia.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*