Trendy i życie

Rodzaje blenderów – na który z nich warto się zdecydować?

Blender jest urządzeniem, które powinno znaleźć się w każdej kuchni. Dzięki niemu można przygotować pożywne i zdrowe koktajle warzywne i owocowe, a także smaczne, gęste zupy. Zanim wybierzemy odpowiedni blender warto wcześniej dowiedzieć się, na co zwrócić szczególną uwagę.

Jakie parametry powinien posiadać dobry blender?

Urządzenie to służy przede wszystkim do rozdrabniania oraz miksowania składników. Niektóre z nich mogą posiadać dodatkowe funkcje umożliwiające ubijanie, szatkowanie lub kruszenie lodu. Jednym z rodzajów blenderów są wersje ręczne. Składają się one z rączki oraz końcówki, w której znajdują się ostrza. Dzięki swoim kształtom wygodnie leży w dłoni. Jest on idealnym rozwiązaniem w przypadku małych kuchni, ponieważ nie zajmuje on dużo miejsca. Po zakończeniu pracy wystarczy go rozmontować, umyć oraz schować. Można używać go bezpośrednio w garnku lub innym naczyniu. Najczęściej mają one dość niską cenę co sprawia, że są chętnie wybierane przez użytkowników. Drugim rodzajem są blendery kielichowe. Posiadają one specjalny pojemnik, na dnie którego zamontowane są ostrza. Mają zdecydowanie większą moc niż wersje ręczne, dlatego są idealną propozycją dla osób, które będą często go używać podczas przygotowywania posiłków. Dzięki pokrywce nie ma obaw, że podczas pracy jego zawartość wydostanie się na zewnątrz i pobrudzi kuchnię. Trzeba mieć na uwadze jednak to, że zajmuje on zdecydowanie więcej miejsca niż blender ręczny. Jeśli planujemy zakup tego rodzaju urządzenia warto zapoznać się z ofertą sklepu internetowego Ronic.

Zostaw komentarz

Pola wymagane zostały oznaczone gwiazdką*

dwa × 2 =